frecățele cu brînză

Vin nehaliții ăia… Of… Ia să vedem ce deținem… Brînză de vaci, smîntînă, iaurt, lapte, pătrunjel, mărar, usturoi, telemea, feta, parmezan… Păi să amestecăm atunci că nu s-o supăra nimeni. Să pun niște ouă la fiert mai întîi… Așa… Ceapă verde am? Este… Scoatem tot, cel mai bine… Ia să vedem. Punem în blender niște feta, brînză de vaci, smîntînă, chimion și dp-i drumul… Ia și niște ulei de măsline extra virgin… Puțin piper și ardei iute… Oho, excelentă… Să luăm niște brînză de vaci și iaurt… Puțin ulei, mă repet dar îmi place mult cu ulei de măsline foarte extra virgin. Merge la brînză ceva de speriat. Mă gîndesc la brînza feta pusă în ulei de măsline cu ierburi aromate… Genial. Continuăm cu niște pătrunjel tocat, puneți numai frunze, nu vă-ncurcați cu tulpinile ca strică aspectul, ceva frunze de mentă… să pun, să nu pun… ca la țațiki… pun, dar nu prea multe și cîțiva căței de usturoi. Cîți? Păi e după gust și după usturoi. Dacă e mai mare, dacă e mai iute, dacă îți place mai cu usturoi… Ce mă bag eu în castronul tău? Atenție la asamblare. De băgat nu mă bag, dar vreau să simt componentele, ori dacă pui prea mult riști să nu se mai înțeleagă nimic. În general nu dau rețete fixe, decît unde  e cazul, dar mare atenție la amestecurile respective că se poate alege praful. Luam niște urdă si punem puțină smîntînă și mult mărar tocat fin. Tot frunze. Și pun și un cățel de usturoi. Unul singur de aromă doar. Ce ar mai fi? Aaa, da… Pai niște ceapă verde cu ouă și brînză telemea… Cu puțină smîntînă și ulei de măsline… Excelent… Un praf de piper… Să potrivim și de sare… Foarte buuun… Acum să luam pătrunjelul rămas, parmezan ras la greu, ceva semințe de pin, ori dacă nu ai în casă sau nu găsești la prăvălie merg și niște lune, puțin usturoi, boia, piper, sare și evident ulei de măsline la greu. Ia să smulgem niște busuioc să-i furăm frunzele… Bun așa. Ia uite la măslinele astea cum stau și se uită la noi mirate că nu le băgăm în seamă… Uite-așa… Cubulețe cu brînză de vaci și smîntînă… Puțin piper… Lasă fără ulei… Cam astea-s…

3 comentarii

Din categoria antreuri

3 răspunsuri la „frecățele cu brînză

  1. anna maria stefan

    despre arta culinara ca despre una din artele frumoase
    mare bucurie imi faceti boieri dumneavoastra
    busuiocului sopteste-i descintece si numai apoi ia citeva frunzulite…altfel isi pierde farmecul si farmecele

  2. Pingback: cartofi cu verde | Ospătăria lu' Iancu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s