ardei iuți murați oltenește

di569Dragul meu,

Mergi matale pînă-n piață și ia un kil de ardei iuți așa ca pentru tine. Oricum dacă-s murați, nu vor mai fi așa de fioroși. Ia și niște cepe, albe, frumoase și o căpățînă de usturoi.. Nu uita de două legături de leuștean sau frunze de țelină, dar mai bine leuștean, hrean și doi morcovi, că piper, ienibahar și miere știu că ai în casă. Vii acasă și-i speli bine. În tai cam de un centimetru și arunci cozile. Iei un borcan curat cît să încapă cam toate. Pui o oală pe foc și pui în cantități egale oțet și apă. Pui două linguri de sare și cîteva linguri de miere. Ai grijă să nu iasă prea dulce.  Mai pune și vreo două pahare de vin aromat. Alb neapărat. Iaca și rima. Pui la fier cu boabe de piper, ienibahar, frunze de dafin, două și cam gata. După ce dă în clocot, dai deoparte și lași să se răcească. Așezi pe fundul borcanului o legătură de leuștean, pui un strat de ceapă tăiată cu niște căței de usturoi zdrobiți. Pui ardei, Iar un strat de ceapă cu usturoi și niște bucățele de morcov cu felii de hrean. Tot așa continui pînă cînd se termină marfa și borcanul. Îndeși puțin să intre bine. Așezi a doua legătură de leuștean pentru capac. Pui zeama. Pui celofan și legi bine. Cazezi borcanul la umbră la rece. În vreo lună e gata de mîncat.

Poftă bună,
Nenea iancu

Anunțuri

Un comentariu

Din categoria salate

Un răspuns la „ardei iuți murați oltenește

  1. Pingback: ardei iuți murați oltenește | Ospătăria lu' Iancu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s